AANBIEDING Narcissenbollen Mix 50 stuks

De meest bijzondere en mooie Narcissenbollen

€ 15,00 € 17,50
Geen voorraad

Specificaties

Narcis Mix

Bolmaat: 12+

Kleur Tulp: Mix

Hoogte Tulp: 40 cm

Bloeitijd: Voorjaar

Toepassing: In pot en/of bak

Plant in de periode september tot december (mits er geen vorst in de grond zit).

Geen voorraad
  • Wij bezorgen bij besteding vanaf € 35,- gratis in heel Wassenaar en vanaf € 65,- in heel Nederland!
  • De beste kwaliteit bloembollen en de grootste bolmaat 12+
  • Snelle levering, Scherpe prijzen voor Topkwaliteit
  • Persoonlijke Service

Verschillende soorten Narcissenbollen in verschillende kleuren, kelk, dubbele narcissen, in wit, geel, zalm etc.

Prachtige narcissen uit eigen veld!

Ideale Narcis voor in pot of bak.

Land van herkomst
Nederland
Type bloem
Narcissen

Hoe plant je Tulpenbollen:

Onze stelregel luidt: De plantdiepte is 3 x de hoogte van de bol. De grote bollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en de kleine bollen (2,5 - 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard want dan beschadigen ze. Bedek daarna de bollen met aarde of zand. Nadat je tulpenbollen geplant zijn bewater je het tulpenbed grondig totdat de bodem goed vochtig is. Dit om wortelvorming te stimuleren. De bollen kan je eventueel afdekken met een laagje blad uit de tuin voor bescherming tegen de vorst.

Wanneer moet ik de Tulpenbollen planten?

De Tulpenbollen kunt u planten in het najaar, tussen september en december.

Let op: wel vóór de eerste nachtvorst!

Maak de grond een beetje los en zorg ervoor dat alle onkruiden weg zijn. Let erop dat het puntje van de bol naar boven staat bij het planten.

Hoeveel Tulpen bij elkaar?

Het is belangrijk om de tulpenbollen genoeg ruimte te geven. Tulpen moeten 4 tot 6 cm uit elkaar worden geplant. Als je meerdere kleuren tulpen plant, houd ze dan apart. Dit zorgt ervoor dat de kleuren zich niet mengen en dat de bloei levendiger is. Tulpen kunt u planten op elke gewenste plek in uw tuin of op uw balkon in potten of bakken.

Wat moet je doen als de Tulpen uitgebloeid zijn?

Je mag de bollen van je uitgebloeide tulpen in de grond laten tot de bladeren bruin kleuren en de planten zijn bestorven. Snij de tulpenbladeren niet af, zodat de voedingsstoffen uit de bladeren de bol nog kunnen voeden. Vanaf juni kunt u de bollen van de uitgebloeide tulpen uitgraven ('rooien' zoals de kwekers zeggen). Bewaar ze op een droge donkere plek in uw schuur, buitenkast of kelder. U kunt de bollen na september weer planten. Let op: De bloemen van de gerooide tulpen en de tulpen die in de grond blijven zullen wel elk jaar kleiner worden.

Tulpen zijn in het algemeen geen meerjarige bollen en zijn het mooist in hun eerste jaar. U kunt daarom het beste de tulpenbollen na de bloei eruit halen en nieuwe tulpenbollen in het najaar planten.

Tulpen onderhoud en tulpenbollen verzorging:

Tulpbedden hebben behoefte aan extra water tijdens lange droge periodes in de winter, wanneer er geen regen of sneeuw valt.

Alleen bij extreem droge perioden dient u de bloembollen wat water te geven. Tulpenbollen hebben een koude periode (winter) nodig om te kunnen bloeien. In de volle grond zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden. Bij extreme vorst dient u de tulpenbollen die geplant zijn in potten in een koude schuur te zetten.

Onze tulpenbollen worden evenals al onze andere producten geleverd met gedetailleerde plantinstructies.

Wij wensen u veel plezier met onze met zorg gekweekte Voorjaarsbollen van de Fa. A. Gzn. & Zonen Overdevest,

Groet Kees Overdevest en zijn Team

Bezorgen

Als het artikel op voorraad is, verzenden we het zo snel mogelijk. Als het artikel op dit moment uitverkocht of niet beschikbaar is, neem dan contact met ons op via e-mail of telefonisch. We zullen je op de hoogte stellen wanneer jouw artikelen in ons magazijn aankomen. Wij zullen uw bestelling met alle zorg en snelheid afhandelen.

Groet Kees Overdevest en zijn Team